boxenbloggen

Erfaringer etter nybegynnerkurs

Våre nybegynnerkurs har blitt veldig populære, og etter at vi fikk den nye Boxen vår så var vi veldig spent på hvordan de nye kursene ville fungere. Påmeldingen var over all forventning, og vi følte at gjennomføringen gikk på skinner; både for nybegynnerne og de eksisterende medlemmene.

Vi har tatt en liten prat med fire nye CrossFittere, og spurt dem om hvilke erfaringer de har gjort seg etter fullført kurs. Hvorfor valgte de CrossFit som treningsform? Visste de noe om oss før de kom? Og hvordan er erfaringene etterpå?

Hvorfor akkurat CrossFit?

Thomas D, Mette, Lene og Thomas B har alle deltatt på kurs hos CrossFit Boxen, og har alle valgt å tegne medlemskap i etterkant av kurset. Når vi spør hvorfor de valgte å gå på et kurs i CrossFit hos oss, så svarer Tomas D: – Jeg har prøvd å trene på vanlig studio før, men ender bare opp som støttemedlem etter en stund. Jeg så annonsen på Facebook for nybegynnerkurset til halv pris, og tenkte at dette må jeg prøve.

Thomas B er enig, – Jeg har fulgt med lenge på andre som har begynt, og som anbefalte CrossFit. Jeg ønsket litt forandring fra vanlige treningssenter.

Mette hadde også hørt om CrossFit via andre, og begynte på nybegynnerkurset, – Fordi jeg hadde lyst til å bli sterkere i kroppen. Jeg er 43 år, og merket at det var vanskeligere å vedlikeholde kroppen. Hun forteller videre, – Min datter startet der, så fulgte med på dem på Facebook. Så fikk jeg overtalt gubben til å bli med, og vi kom rett fra sofaen og startet fra scratch!

Mette hadde en plan om å bygge hytte, og ønsket å være aktivt med i selve prosessen, hun sier det var en viktig motivasjon for å starte. – Jeg tenkte at jeg måtte være sterk nok til å i hvert fall hamre i en spiker.

Treningsmiljø var viktig for Lene, – Jeg valgte CrossFit fordi jeg savnet et fellesskap og treningsmiljø, men jeg trengte også noen nye utfordringer og et steg utenfor komfortsonen!

Utgangspunkt og forventninger

Utgangspunktet er viktig å merke seg – det er mange som tror at CrossFit bare er for beintøffe og blodsterke kvinner og menn som løfter tungt, løper fort og trener hardt. Men CrossFit er for alle, det tilpasset hver enkelts individuelle utgangspunkt – og derfor kjører vi også nybegynnerkurs som skal gi alle en start basert på egen form.

– Mette, visste du noe om CrossFit på forhånd? Hadde du noen forventninger?

– Jeg var helt sikker på at det kom til å bli kjempehardt. At det ville bli for hardt for oss.
Thomas D hadde mye av det samme utgangspunktet. – Jeg visste litt på forhånd, sier han. – Jeg hadde lest at dette var populært, men trodde egentlig det kom til å bli for hardt for meg.

Thomas B var veldig nysgjerrig på forhånd, men forteller at han var fast bestemt på å gjennomføre, uansett hvor tungt var.

Erfaringer fra kurset

– Hvordan synes du kurset og spesielt CrossFit stod til forventingene?

– Nybegynnerkurset var ikke så hardt som jeg trodde, forteller Thomas D. – Altså, det var hardt nok, men det gikk bra. Jeg gikk i tillegg på basic-timer samtidig og det gikk overraskende greit.

– Jeg ble veldig positivt overrasket da jeg så at de fleste var på vår alder, sier Mette. – Og i omtrent samme form. Det var veldig kjekt, de la listen deretter. Vi ble veldig glad for at de startet helt basic med å lære hvordan vi skal gjøre øvelser, variasjon og tankegangen bak øvelsene og deretter la opp nivået slik at vi klarte å gjennomføre.

– Jeg hadde nok både forventninger om å lære nye øvelser og bli bedre kjent med treningsformen, forteller Lene. Og opplevelsene har overgått forventningene mine så langt! Jeg stortrives, og forlater alltid treningene med et smil.

 

Miljø og samhold

 Treningsmiljøet er noe av det som fremheves når det gjelder CrossFit Boxen. Samholdet, oppbackingen og oppfølgingen blant både medlemmer og instruktører på Boxen er for mange hovedgrunnen til å fortsette. Vi var spent på hvordan våre nybegynnere ble mottatt, og om de fant sin plass. 

– Veldig positivt miljø, er dommen fra Thomas B. Lene utdyper, – Å trekke frem en ting er umulig, men det viktigste for meg har vært medlemmene som står med åpne armer, samt engasjerte og kunnskapsrike instruktører som klarer å pushe meg litt hardere hver økt!

Mette har den samme erfaringen, og forteller, – CrossFit Boxen har et veldig positivt og støttende miljø. Vi som gikk på kurset ble inspirert av hverandre og alle utviklet seg parallelt.

Thomas D fremhever selve opplegget med timer og instruktører: – Det er artig å trene! Opplegget med instruktørene og timene gjør at du får mer ut av treningen enn å trene alene.

Men hva skjer etterpå?

Det er en ting å melde seg på og gjennomføre et nybegynnerkurs, men det er etterpå at selve jobben starter. Alt CrossFit Boxen kan gjøre er å legge opp til et godt, inkluderende miljø, inspirerende timer og prøve å formidle treningsglede.

Etter kurset er det hver enkelt deltaker som selv har ansvaret for sin egen, videre utvikling. Våre fire nybegynnere har alle valgt å tegne medlemskap hos oss, noe vi setter veldig stor pris på.

Og vi vet alle at et suksesskriterie for treningen er å ha et mål! Hvis du har et mål med treningen, så er det så mye enklere å faktisk ta turen på trening istedenfor å bli hjemme i sofaen.

Thomas D, hva er dine mål for treningen fremover?

– Har ikke noe spesielt utover å komme meg mer i aktivitet og å holde meg i grei form og være aktiv. Jeg startet til og med opp med andre sportstyper etter at jeg startet med CrossFit og merket at jeg klarte å trene.

Mette har innsett at det ligger en del ansvar på egne skuldre. – Dette må holdes vedlike, sier hun. – Jeg har meldt meg inn på senteret i etterkant for å holde kroppen vedlike. Målet mitt er å klare å trene hyppig nok til å fortsatt ha effekt og fortsatt treningsglede.

– Jeg må også nevne at jeg er veldig glad for at det var fokus på utholdenhet, ikke bare styrke – men også kondisjon. Ambisjonene er å bli mer aktiv.

Lene har gått all-in. Hun satser og sier, – De mest konkrete målene for øyeblikket er nok å delta i Open og Navy Race i 2019!


Vi takker alle for at de tok seg tid til å snakke med oss, og håper DU får inspirasjon til å slenge deg med på ett av våre nybegynnerkurs! Du har ingenting å tape, men alt å vinne.


Introkurs CrossFit – 50 % rabatt – Kun 499 kr

Hiv deg rundt og bli med å test ut CrossFit: goo.gl/x1RMSK

– 6-7. juli (lørdag-søndag) – 10 plasser ledig
– FØRSTEMANN TIL MØLLA!
– Du får tilgang til gymmet i 4 uker
– Hvor: Liavegen 1, Nyborg (Åsane)

Nå har du muligheten til å lære deg hva CrossFit handler om. Du får hjelp gjennom tett dialog, god oppfølging og tilpasning av øvelser. Trent eller utrent, introkurset passer for alle!

Author


Avatar