boxenbloggen

CrossFit for alle!

Crossfit for alle – tanker fra en utrent observatør.

«Kom igjen!». «Bra!». «JA!». «KJØR PÅ!». Heiaropene fyller crossfitsalen i Åsane. Et av medlemmene er igang med kvalifisering til Crossfit Games, og alt annet av trening har stoppet opp i rommet, til fordel for heiarop og oppbacking av utøveren som gir ALT i et hjørne av salen – mens klokken alt for raskt teller opp til 14:00.00.

Tidligere på kvelden har en test i roing ført til at heiagjengen er både svett og sliten, men mest av alt tilfreds med å ha knust egne rekorder i stort monn. Gruppen som har rodd i kveld, der de fleste var nybegynnere i januar, har bevist for seg selv at de har hatt kraftig fremgang.
Vilje og stemning

For en utenforstående med et ganske anstrengt forhold til trening og treningsstudio, så er møtet med Crossfit Boxen alt annet enn forventet. Umiddelbart blir man slått av en følelse å gjenoppleve gymtimene fra skolen. For noen av oss så var jo gymtimene et positivt og morsomt avbrekk i en ellers ensformig skoleuke. Følelsen av å være tilstede i en stor gymsal er det første tegnet på at Crossfit er annerledes. Den største forskjellen er kanskje at alle smiler hele tiden. For mange bestod gymtimene av minst 50% motvilje, mens det som preger Crossfit Boxen er så til de grader vilje. Positiv vilje.

Det neste som skiller seg ut er stemningen. I motsetning til et vanlig treningssenter, så er ikke denne forsamlingen sammensatt av innbitte mennesker som trener solo med musikk på øret, der de ankommer, trener og forlater lokalet uten å ha snakket med noen andre på veien. Alle hilser, spør hvordan de andre har hatt det siden sist, og alle virker genuint opptatt av å spre positiv stemning. Selv midt i det mest intense kjøret på romaskinene så er det smil og kommentarer som er gjennomgangstonen.

Etterhvert som utslitte roere kollapser på gulvet, slitne men likevel smilende, så kommer de andre bort for å gi et klapp på skuldra eller en high-five – etterfulgt av et «bra jobba!» eller «godt gjennomført».
Nivå og utfordring

Det siste som er veldig tydelig er nivået på de som befinner seg i salen. Her finner du ganske enkelt alle typer mennesker. Her finner du de helt utrente, de halvtrente og de veltrente. Det er kvinner, menn, unge og voksne om hverandre. Foruten rotimen i den ene delen lokalet, så er det spredte grupper av mennesker som utfører varierte øvelser, noen få trener veldig fokusert og alene, de fleste trener i klynger på to til fem. 

Crossfit handler om å hele veien utfordre seg selv. Det er ingen som ser på hvor tungt du løfter eller hvor langt du ror eller hvor mye du orker å hoppe tau – så lenge DU SELV er fornøyd med egen innsats og har gjort ditt beste. For det er det viktigste elementet her hos Crossfit Boxen. Så lenge du har gjort ditt beste og gitt alt du har, så har du gjort en innsats ingen kan gjøre bedre enn deg!

Det handler hele veien om å utfordre seg selv, og stadig forbedre sin egen innsats. Ett hopp mer enn i forrige uke. 10 sekunder bedre tid på romaskinen enn sist gang. 100 gram mer på vektstangen. Sakte men sikkert oppnår man forbedring og progresjon gjennom å gjøre sitt beste, for seg selv.

Motivasjon

Gruppetreningene er i så måte den mest motiverende form for trening. Når man sitter sammen med en gruppe likesinnende (og jevnt over liketrente), som alle har tenkt å gjøre sitt beste – så gir man gjerne det lille ekstra man aldri ville gjort om man trente alene. Når dette kombineres med positive tilbakemeldinger, oppbacking og genuine ønsker om at andre skal lykkes og bryte egne grenser – så oppstår det plutselig et sosialt nettverk bestående av likesinnede som bidrar til egen utvikling og stadig fremgang.

Når vi sier Crossfit for alle, så er det bare sånn vi har det. Her blir ingen vurdert etter fysisk form eller fargen på treningstøyet. Hos Crossfit Boxen handler det kun om å gjøre sitt beste for seg selv. Hvis du trenger hjelp til å komme igang, så har vi personlige trenere som viser deg de beste treningsmetodene for din form. 

Author


Avatar